• Mimoriadne prerušenie výchovno- vzdelávacieho procesu : " chrípkové prázdniny"

          • Riaditeľstvo ZŠ P.O.Hviezdoslava oznamuje rodičom a zákonným zástupcom detí a žiakov, že v dňoch od 29.01.2024 do 02.02.2024 je z dôvodu aktuálne vysokej chorobnosti žiakov so súhlasom zriaďovateľa -  prerušené vyučovanie , chrípkové prázdniny.

            Žiaci sú zo stravovania odhlásení.

            Vyučovanie začne od 05.02.2024

            Výpis klasifikácie a hodnotenia za 1.polrok pošleme rodičom elektronicky cez EDUPAGE 31.01.2024  a následne po nástupe do školy si ich žiaci prevezmú aj v tlačenej forme.

                                                 Ďakujeme za pochopenie a chorým skoré uzdravenie! 

             

                                                                                      Mgr. Henrieta Bereščiková

          • Európsky certifikát kvality- blahoželáme !

          • Európsky certifikát kvality je vyhodnotením práce všetkých učiteľov a študentov zúčastnených na realizácii projektu eTwinning. Projekty, ktoré získajú Európsky certifikát kvality, sú projekty s najvyšším hodnotením spomedzi projektov, ktoré získali Národný certifikát kvality. Tieto projekty predstavujú príklady úspešnej európskej spolupráce.
            My sme toto ocenenie získali za projekt "My international supermarket", na ktorom sme pracovali so žiakmi z terajšej VIII.A triedy: Barbara Bérešová, Leonard Habina, Sarah Drančáková, Sophia Victoria Fekete, Barbara Brandičová, Dorián Juhász, Marek Haburčák, Barbara Juhászová.
            Ďakujem Vám za spoluprácu a blahoželám Vám.

            Je to ocenenie Vašej niekoľkomesačnej práce a snahy.

                                                                                                      p.uč. D.Pihuličová

          • Blahoželáme!

          • Bronzová medaila z okresného kola Olympiády v anglickom jazyku

            V stredu, 17.1. 2024 sa v Michalovciach uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnila víťazka nášho školského kola Liliana VAJDOVÁ (7.A). Jej rozsiahle vedomosti z angličtiny v počúvaní s porozumením, z gramatiky, slovnej zásoby, čítania s porozumením a v rozprávaní jej vyniesli medailové 3. miesto. Liliane blahoželáme a prajeme mnoho ďalších úspechov v rozvíjaní jazykových kompetencií v anglickom jazyku.

            p. uč. Silvia Pappová

          • Ako sa to dá !

          • Spoluprácu našej školy s Technickou univerzitou a Gymnáziom Veľké Kapušany

            Žijeme v dobe digitalizácie a na prahu éry umelej inteligencie, kedy čoraz "múdrejšie" stroje, prístroje či programy využívame na riešenie čoraz zložitejších či náročnejších úloh. Jedným z týchto stále rozšírenejších pomocníkov sú aj drony. Naši žiaci sa zapojili do spolupráce medzi Technickou univerzitou a Gymnáziom Veľké Kapušany. Úlohou žiakov bolo navrhnúť a vytvoriť mechanizmus na dron, ktorým by bol schopný nabrať vzorku vody z vodnej plochy na analýzu v pristavenom mobilnom laboratóriu. Naši žiaci spolu s gymnazistami vymysleli a otestovali ľahkočistiteľnú a vymeniteľnú sklenenú trubicu v tvare U, ktorá svojim tvarom udrží vzorku vody aj pri prudkých pohyboch dronu. Kryt na trubicu, ktorý funguje ako plavák a držiak na trubicu si navrhli a vytlačili pomocou 3D tlačiarne.

             

            Sme veľmi radi, že aj pomocou tejto spolupráce sa žiaci dostávajú bližšie ku vede a technike a riešia problémy z bežného života. Okrem získania skúseností a vedomostí si vytvárajú aj siete na stredných školách a univerzite, čím získavajú aj nenahraditeľnú podporu vo svojej budúcej kariére.

             

            Ďakujeme doc. Mgr. Marošovi Halamovi, PhD z FMMR TUKE za príležitosť a odborné rady, Mgr. Igorovi Beňovi z GVK za jeho nápady, čas a spoluprácu a Mgr. Lýdii Čižmárovej za konzultácie pri technických otázkach.

            Samozrejme blahoželáme našim žiakom a aj gymnazistom za úspešné splnenie zadania!

             

            Táto spolupráca vznikla v rámci vzdelávacieho projektu KEGA č. 006TUKE-4/2021.

             

            P. uč. Krajníková